Marketing društvenih mreža

Klijentima pružimo usluge kroz inovacije i naprednu tehnologiju.

Šta je to marketing društvenih mreža?

Marketing društvenih mreža (Social Media Marketing) predstavlja upotreba društvenih mreža radi izgradnje Brenda preduzeća, povećanja prodaje kao i povećanja “internet saobraćaja” na veb sajtu. 

Marketing društvenih mreža da bi se uopšte mogao nazvati tako podrazumeva objavljivanje kvalitetnog pisanog i drugog sadržaja, animiranje pratilaca da kupe Vaš proizvod ili uslugu. Predstavlja novo poglavlje digitalnog marketinga koje kao krajnji cilj ima povećanje profita kompanije.

Marketingom na društvenim mrežama, koje su u poslednjih nekoliko godina značajno uznapredovale, mnoge kompanije takmiče se za pažnju svoje ciljne publike. 

Prvi korak predstavlja kreiranje marketing strategije na glavnim platformama društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Snapchat, Tik Tok, kao i platforme za razmenu društvenih poruka: Messenger, WhatsApp i WeChat

Za dobru kampanju neophodno je napraviti analizu kojoj ciljanoj grupi se obraćate i na kojim društvenim mrežama, koju vrstu sadržaja želite da delite i koja će vrsta sadržaja najbolje definisati Vaš proizvod i uslugu i privući Vašu ciljanu publiku.